Sunday, June 19, 2011

citer seminggu

Assalamualaikum diari

Lama aku tak melawat kawasan kan....ape cerita terbaru ek??
Mmmm...1stly, alhamdulillah... aku dah dapat jual unit apartment aku yg kat taman jasa perwira, selayang.... tak dapat untung sgt pun... but alhamdulillah leee.... aku perlu jugak jual rumah tu... aterr tak dok kat situ, nak kene kurangkan hutang, nak cari umah bawah pulak... ngeri aaaa... anak2 ganehhhh.... rumah tinggi benau ... tingkat 15 dari 17...dah leee atas bukit...eiiii ngerrriiii
alhamdulillah jugak....eventhough sume kene buat sendiri, aku dapat gak sikit sebanyak penerangan dari kakak aku yg memang kejenya di lawyer firm.... dan, sebagai ganti budi, aku pujuk pembeli rumah aku tu supaya ambil lawyer dr tempat kakak aku keje.... budi mesti dibalas. Walaupun kakak sendiri.... kot tak dapat balas... cecepat ucap jazakillah....ngeee

Ari Selase baru nih, aku dah tak tahan tanggung sakit tedarah ubat tetiap malam n kawan baek aku pun ade bebel suh gi checkup.... so, ari tu aku decide gi ke tawakkal hospital untuk 2nd opinion for my PID problem. Kene bebel kaw kaw nga doktor tu....such as "dari awak telan ubat tajan sakit tu tetiap ari, better saya inject steroid/ epidural kat belakang awak tu je... atleast takde laaa selalu sgt awak telan ubat... yes i know that medicine can cause a problem to our kidney.. yup yup yup... tau tu.... but dengar je laaaaa bebel dia tu. Solution from him for that day, aku kene dtg esok paginye= rabu... untuk wat MRI... ikut je laaa..... then rabu depan ni (tulat)... will need to go there agein for the result and maybe the real solution... yet to know.

Ari Jumaat ngan Sabtu.... aku ade midterm. ahaks... ni tak leh blaaa.... aku tak baca sgt buku (macam selalunye time lain aku akan baca buku...podah).... and.... need 2days (tomorrow and the day after) untuk siapkan penulisan yg diedit + dirombak @ wat balik semula kot).. ni untuk tugasan penulisan yg kedua.... yg pertama dah selamat dah...alhamdulillah. Pehtu nak kene wat komputernya tugasan lak lagi... heharap siap cepat....

sabtu malam ahad.... habih jeee kelas penulisan.... n my family fetch me kat Etiqa Academy... kaim terus ke Sentul Pasar (Hashim Satey)... beli satey.. then beli nasik lemak and fried chicken... pehtu terus ke umah mak. Makan sesama.... Lama aku tak jumpa mak... rase lebih 2 minggu dah... tu yg kene gak pegi tu... walaupun dah call hari semalam nya. Bebudak yg lama tak jumpa nenek diorg...memasing rindu kat memasing.

Hari ni.. hadeh.... jadi suri rumah tangga sepenuh mase yeee.... + laki ku ngan 2 orang hero kat sebelah rumah nih...pakat potong dahan2 besau pokok besau depan rumah nih... sebelum pape yg tak elok berlaku... kene wat air ngan masak kudap2an lg leeee untuk diorg... (cam tak besaaa). Cadangnye petang ni nak balik kampung semenyih... lama tak jenguk maklang n others... really miss them.

Today is... ari bapa.... yup yup yup.... for those yg dah jadi bape @ ayah @ apak @ walid @ pape yg seangkatan dengan maknenya tu... aku ucapkan selamat ari bape ek. To my hubby.... pun selamat ari ayah.. thanks for being such a good father to our kids.. buat arwah ayah dan arwah ayah mertua ku.... alfatihah dan moga kalian di dalam rahmat serta redhaNya sentiase... ameen.


Esok, ade keje menanti cam biase kat opish nun dan there's ext things to do... one of it is to go with my hubby... untuk menyain SMP perjanjian jual beli rumah n to check with Ambank for my total debt.... nak setel segera.... sume.... (maybe need to draft a letter req to reduce ++++ fees).
Then.... baru leh contact Bank Islam lak (shamsul - kl central branch)... nak bg bebudak yg beli umah tu nye loan cepat approve.
Ape lagi ek??? mmm nanti2 aaa pk balik... dah penat badan + otak dah niih.

chiow duluk.







2 comments:

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

umiyan said...

??? tak paham... tp sama-sama